top of page

10 weken lockdown 🥳😂 welke bieren kwamen er allemaal voorbij in alle Highs? Je leest het hier! 👇

Iedere week blogden we over de heerlijke menu’s die we gemaakt hebben, maar wat waren nou de bieren die bij deze gerechten geserveerd werden? Een overzicht:




JAXXYCLOPEDIE


Abbaye du Lys Triple (8,5%)

Abbaye du Lys Triple 75CL is een bovengistend Belgisch blond bier met hergisting op de fles. Het bier is afkomstig van Les Brasseurs de Gayant en staat bekend om een heerlijk fruitig en aromatisch karakter.


Affligem Blond (6,8%)

Dit smaakvolle blonde bier heeft een hele reeks awards gewonnen. Onder andere goud op de European Beer Star in 2006, 2007, 2008, 2009 en 2012. Ook won dit bier goud tijdens de International Beer Challenge


Anne Bonny (4,6%)

Anne Bonny tropical Pale Ale van Brouwerij De Kaper. Een tropical pale ale van 4,6%, bitter met aroma's van tropisch fruit. De afdronk is bitter, fris en fruitig.


Ayinger Celebrator (6,7%)

Ayinger Celebrator is een stevige Dubbelbock. Dit bier staat bekend om zijn uitgekiende balans tussen de geroosterde moutsoorten, de invloed van alcohol en de aroma's uit de hop. De Ayinger Celebrator staat hoog aangeschreven bij heel veel bierliefhebbers en keert jaarlijks terug bij JaxX in het bockseizoen


Bootje bier (7%)

Bootjes bier is een Belgisch bier van hoge gisting. Het bier is amberkleurig en vol en goed van smaak. Het is gebrouwen met vier verschillende mouten.


Brugse Zot Blond (6%)

Brugse Zot is het blonde Brugse stadsbier dat werd opgedragen aan keizer Maximiliaan. Hij zei wel eens dat het leek alsof alle inwoners van de stad zotten waren. Sinds 2005 wordt dit blonde bier weer volop gebrouwen in de brouwerij in Brugge.


Bush des Charmes (10,5%)

Hugues Dubuisson is altijd op zoek naar uitzonderlijke producten. Zo kwam hij op het idee om de Bush Triple te laten rijpen op eikenhouten vaten waarin zich vroeger witte Bourgogne wijn bevond, met name de bekende Charmes Meursault !

De brouwerij kocht 13 vaten van elk 228 liter voor de Bush de Charmes.


Bush Prestige (12,5%)

Bush Prestige is gebrouwen door brouwerij Dubuisson in Wallonië. Het is een krachtig amber bier met een alcoholpercentage van 12.5%. Dit amber bier heeft zes maanden mogen rijpen in eikenhouten vaten en heeft hergisting op de fles.


Cornet Oaked (8,5%)

Cornet is een krachtig, blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles. Proef de volmondige warme smaak en unieke vanilletoets, resultaat van snippers eikenhout die toegevoegd worden tijdens het brouwen. Geniet van de lange afdronk met zachte bitterheid.


Cornet Oaked Smoked (8,5%)

De unieke ‘smoked’ smaak wordt verkregen door het gebruik van geturfde mout (peated malt) en het toevoegen van extra gerookte eikenhouten snippers tijdens het brouwen. Een historische handeling die ons terugbrengt naar het ontstaan van bier brouwen, toen mout nog natuurlijk gedroogd werd boven vuur. Dit gaf het bier destijds een ‘smoked’ smaak.


Cuvee des Trolls (7%)

Mooie, lichtgele kleur. Royale schuimkraag. Een klein beetje troebel. De toegevoegde gedroogde sinaasappelschillen tijdens het brouwen haal je er zeker uit. Ik bedoel hiermee dat je die dan terugproeft in het bier want de schillen zitten natuurlijk niet meer in het bier. De citrusaroma gaat gepaard met een subtiele honingaroma. Goede combinaties dus. Drink deze zo koud mogelijk!


Fourchette (7,5%)

Fourchette werd ontwikkeld als gastronomisch speciaalbier, waardoor hij een ideale begeleider is voor tal van gerechten. Fourchette is een blend van tripel en witbier en geeft een fruitige en florale smaak met toetsen van citrus, pompelmoes, koriander en kruidnagel.


Gouden Carolus Classic (8,5%)

Gouden Carolus wordt gebrouwen bij Brouwerij ”het Anker” in Mechelen. Tot halverwege de jaren 70 was dit bier samen met Duvel en de Trappisten bijna het enige speciaal bier. Men proeft een Kruidige toets van koriander en zeer veel fruit met een mooie balans tussen zoet en bitter en een lichte zurigheid. Dit is bier met een complete smaak.


Gouden Carolus Triple (9%)

Deze tripel heeft een volmondige smaak en is desondanks dorstlessend.


Gouden Carolus Whisky Infused (11,7%)

Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.


Grimbergen Blond (6,7%)

Een okerblond abdijbier, licht fruitig, evenwichtig zoet-bitter en met een uitgesproken volronde smaak. Dit goudblonde en heldere bier is de meest toegankelijke Grimbergen variant.


Grimbergen Tripel (9%)

Grimbergen Tripel heeft een bitter-zoete, pittige en uiterst volronde smaak. De typische pittige tripelsmaak ontstaat door de blonde kandijsuiker en de subtiele mengeling van zachte en bittere hopsoorten. Tenslotte geeft de nagisting op fles het smaakboeket een perfecte harmonie. U zal vooral de warme afdronk van dit bier weten te appreciëren


Gulden Draak (10,5%)

Gulden Draak is een zwaar bier met een zeer rijk smaakpalet, dankzij de extra vergisting. Tijdens de tweede vergisting worden wijngisten gebruikt die deze zware jongen zijn geheel eigen aroma geven. De Gulden Draak wordt hoog gewaardeerd door bierdrinkers met gevoel voor smaak.


Gulden Draak Imperial Stout (12%)

Banaan en chocolade! Wat een bier. Dit donkere, robijnrode bier is erg krachtig en rijk, de smaak lichtzoet. Verraderlijk wel met haar 12%, genieten met mate dus!


Hertog Jan Grand Prestige 2020 (10%)

In de rijpe, volle smaak laten bitter en zoet zich opmerkelijk goed onderscheiden. Naarmate Grand Prestige langer bewaard wordt, ontwikkelt de prachtige smaak zich verder. Na een aantal jaren doet het zelfs denken aan oude portwijn.


Hophouse (13,5%)

Hop House 13 is een premium lager, maar wordt wel gebrouwen met het unieke gist wat ook voor Guinness wordt gebruikt. Er worden drie hopsoorten aan toegevoegd, te weten:

Mosaic, Topaz en Galaxy. Het bier wordt twee keer gehopt, 1 keer tijdens het koken en 1 keer na het brouwproces, vandaar de term ‘double-hopped’.


Jack Rackham (5,4%)

Een double dry hopped IPA van 5,4%, bitter en met een lading hop waar je U tegen zegt!


Kaper Martelaar (5,1%)

Vernoemd naar de martelaren van Gorcum is dit de nieuwste telg van de Kaper. Frisse citrustonen met een klein bittertje zullen je meenemen in de beleving die smaak heet.


Kompaan Bloedbroeder (9,1%)

Kompaan Bloedbroeder is een donker Stout bier waar port aan is toegevoegd. Dit bier heeft mooie bitterheid in de nasmaak. Dit bier deed mee tijdens de Barcelona Beer Challenge en won daar de gouden prijs in de categorie Russian Imperial Stout.


Kompaan Blubberdikkejetser #3 Chocolate Banana (11%)

Dit bier van kompaan is het derde nummer van hun Pastry Stout serie. Een volle, romige pastry stout met een grote lading chocolade en banaan. Een toetje in een flesje!


Kompaan Sassy Theesome (9%)

Een heerlijk, fruitige Tripel. Het bier heeft fruitige aroma's als peer an abrikoos. Een zoet bier met de subtiele aanwezigheid van koriander.


Koninck Bolleke (5%)

De Koninck wordt gedronken uit het typische bolvormige glas, een zogeheten ‘bolleke’. Het amberbier is op traditionele wijze gebrouwen uit water, gist, 100% zuivere mout en biologische Saaz-hop uit Tsjechië.


Kwaremont Blond (6,6%)

Kwaremont Blond is een krachtig blond bier van Brouwerij de Brabandere. Aroma's van tropisch fruit en een pittige afdronk. Het bier heeft dezelfde naam als de beroemde Oude Kwaremont berg in de Vlaamse Ardennen. Vele Vlaamse Wielerklassiekers gaan over deze berg heen. Het alcohol percentage van 6,6% is gelijk aan het stijgingspercentage van deze berg.


La trappe Blond (6,5%)

La Trappe Blond is een toegankelijk en doordrinkbaar trappistenbier. Het heeft fruitige aroma's, je proeft de lichte zoetheid van de mout en een subtiele bitterheid maakt het plaatje voor deze prachtige blond compleet.


La Trappe Bock (7%)

La Trappe Bockbier werd in 2014 verkozen tot het Lekkerste Bockbier van Nederland. Dit pittige, aangenaam bitter bockbier zit vol verrassingen. Kruidige aroma's met een subtiele zoete ondertoon geven dit enige trappisten Bockbier ter wereld zijn unieke karakter.


La trappe Dubbel (7%)

Een bruinkleurig bier met een fraaie schuimkraag. De aroma's zijn zoet en fruitig. Je proeft karamel, honing, dadel en gedroogd fruit. Dit bier is te combineren met vele gerechten


La trappe Isid’or (7,5%)

Toen O.L.V. Abdij De Koningshoeven 125 jaar bestond werd ter ere van dat jubileum een speciaal bier gebrouwen: La Trappe Isid'or. Dit trappistenbier is vernoemd naar Isidorus, de eerste brouwmeester van het klooster. La Trappe Isid'or was bedoeld als tijdelijk bier, maar werd zo gewaardeerd dat besloten werd dit vast in het assortiment op te nemen.


La trappe Triple (8%)

La Trappe Tripel is een klassieke Belgische Tripel. Het kandijzoete, lichtmoutige karakter krijgt tegenspel geboden door fruitige smaken, zoals van perziken en abrikozen


La trappe Quadrupel (10%)

Dit zware bier heeft 10% alcohol en zit vol complexiteit. In deze eerste Quadrupel ter wereld proef je kruidnagel, noten, rozijnen, gedroogd fruit, karamel en zelf rijpe banaan.


La trappe Quadruple Magnum 2020 (10%)

Gemaakt om te delen en om in goed gezelschap te genieten van het product en het moment, nu of later. Want La Trappe Quadrupel magnum is een uitstekend bewaarbier. In al die jaren dat de fles bewaard blijft, blijven de unieke smaaktonen zich ontwikkelen


LeFort Triple (8,8%)

Lefort Tripel is een zoete Tripel van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Zacht, zoet en krachtig!


Maximus Herfstbock (7%)

Deze bock is in traditioneel Duitse stijl gebrouwen als Dunkler Bock waarbij in de stevige body o.a. gebrande mout, brood- korst, noten, karamel en rood fruit naar voren komen met op de achtergrond wat koffie. Heeft een zachte bitter.


Muifel black bastard (9,5%)

Black Bastard van de Muifelbrouwerij is gebrouwen ter ere van het 10-jarig bestaan van de brouwerij. Deze Stout is volmondig met een complex karakter. De nadruk ligt op de gebrande moutsmaken in combinatie met vrij licht zoete tonen.


Nitwit (6%)

Fris Amsterdams witbier van 6 %. Gebrouwen met Belgische gist en door de toevoeging van citroen, lemongras, koriander en zoete sinaasappelschil een fris en doordinkbaar witbier. Geschikt voor elk weer en het hele jaar.


No nuts No Glory (11,5%)

Kompaan No Nuts No Glory is een Imperial Stout. Het bier is een collab tussen Kompaan Bier en de Moersleutel. Gebrouwen met pinda's, vanille en cacao nibs.


O’Hara’s Red (4,3%)

De bierstijl is in de verte verwant aan het Engelse Pale Ale en het Belgische amber bier, zoals Palm. Bovengistend, dus smaakrijk met een fruitige toets, en gekenmerkt door een zachte, moutige body die perfect in balans is met een lichte bitterheid en toetsen van karamel. De moutigheid van het bier imponeert zoals een bock dat kan doen, maar wel op een unieke Ierse manier.


Omer (8%)

Omer is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept. Omer dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de zorgvuldig geselecteerde grondstoffen zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en drie aromatische hopsoorten uit Tsjechië, Slovenië en Duitsland.


Pauwel kwak (8,4%)

Pauwel Kwak is een iconisch amberkleurig bier van Brouwerij Bosteels. Dat komt door het smaakvolle bier, maar zeker ook door het bijzondere glas. Het zogenaamde koetsiersglas heeft de Pauwel Kwak veel bekendheid gegeven.


Petrus Triple (8%)

De Brabandere Petrus Tripel is gebrouwen met drie Europese aromahoppen. Een bier met een frisse en karaktervolle smaak. Nagisting in de fles.


Rochefort 10 (11,3%)

Rochefort 10 is het vlaggenschip van het trappistenklooster Rochefort. Het is een Quadrupel met liefst 11,3% alcohol. Dit fenomenale bier vraagt tijd en aandacht. De Rochefort 10 krijgt van bierliefhebbers over de hele wereld de hoogste waarderingen. Niet verwonderlijk want de Rochefort 10 is ontzettend rijk en complex.


Rochefort Triple Extra (8,1%)

In 1920 produceerde de abdij al een sterk blond bier, maar die productie werd in 1923 stopgezet. Ze overwogen al verschillende jaren om opnieuw een blond trappistenbier op de markt te brengen, maar hebben dan gekozen ermee te wachten tot exxaact 100 jaar na de productie van de eerste “blondine”. Het bier is zacht en met een sterke body zoals herkenbaar is bij de klassieke Rochefort 6°, 8° en 10°. De Triple Extra valt op door de goudblonde kleur, de citrustonen en de kruidige geur. Deze subtiele mix van kennis en traditie laat je een verfrissend bier ontdekken met een smaak welke vele bierliefhebbers zal bekoren.


Rooseke Amber (6,6%)

Een amberkleurig bier dat vol en zoet van smaak is, met karamel en accenten van rozijnen en noten. Geen sterke hop, maar een mooi fruitig hop-bittertje.


Schuppenboer Triple (8,5%)

Gebrouwen met een eigenzinnige, eigenwijze twist. Het gebruik van Cascade hop geeft de smaak een aparte maar smaakvolle toon.


Straffe Hendrik Heritage 2016 (11%)

Dit bier is geblend met bier dat heeft gerijpt op rumvaten. Lekker geurig met warme, zoete smaken. Moutig, wat kruidig, een zoetje en niet erg hoppig. Heritage is genietbier!


Straffe Hendrik Tripel (9%)

Deze gouden tripel met een stevige witte schuimkraag. De geur is kruidig met toetsen van zwarte peper, koriander en gember met een vleugje sinaasappel. Het bier is stevig gehopt met Saaz en Styrian Golding van topkwaliteit en krijgt dankzij de subtiele mengeling van zes speciale moutsoorten een bijzonder uitgebalanceerde en krachtige smaak


Trappist Rochefort 8 (9,2%)

De smaak van dit bier is lichtjes zoet met vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Het is lichtzoet, een beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk.


Tripel Karmeliet (8%)

Een bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 8%. Dit bier van Brouwerij Bosteels is ooit verkozen tot beste bier ter wereld


Triple d’Anvers (8%)

De Koninck Triple d'Anvers heeft redelijk veel koolzuur, waardoor dit sprankelende goudgele tot amberkleurige bier een mooie schuimkraag heeft. De smaak is overwegend fruit en zoet. Een fijne klassieke Belgische tripel.


Val Dieu Grand Cru (10,5%)

Val Dieu Grand Cru is een heerlijk donker speciaalbier met karamelkleurige schuimlaag. Het bier heeft een mild karakter met een lichte bitterheid en kenmerkt zich door invloeden van geroosterd mout en tonen van koffie en een lange nasmaak. Dit heerlijke bier wordt nog steeds op traditionele wijze gebrouwd in de abdij zelf!


Vandestreek Blackbok (6%)

BlackBock van brouwerij Vandestreek een volmoutig, zwart bockbier, gebrouwen met Duitse mouten en hoppen. Kruidig in de neus en vrij bitter van smaak.


Westmalle Extra (4,8%)

Lekker goudkleurig bier, smaakvol voor zijn alcoholpercentage. Dit bier werd oorspronkelijk alleen gebrouwen ter consumptie door de monniken van Westmalle. Tegenwoordig, wanneer beschikbaar, kan er een kratje afgehaald worden bij de abdij op vrijdag-ochtend.


Zundert 10 (10%)

Zundert 10 is een Quadrupel, het tweede bier van Trappistenbrouwerij De Kievit in Zundert. Dit is de grote broer van de Zundert 8. De geur heeft gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en wat chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.


Zundert 8 (8%)

Zundert 8 is een niet te zwaar en niet te donker bier. Het heeft een kruidige smaak. Dit trappistenbier werd tot de introductie van Zundert 10 in september 2018 'Zundert Trappist' genoemd. Tot dat moment was Zundert 8 namelijk het enige bier van Trappistenbrouwerij de Kievit.


Zuster Agatha Hout gerijpt (10,5%)

De Zuster Agatha Houtgerijpt is de jaarlijkse winter uitgave van de Zuster Agatha. Dit jaarlijkse brouwsel heeft stevige aangezette houtsmaken die erg goed passen bij de rijke Quadrupel. De Houtgerijpt is iets hoger in alcohol ten opzichte van de Zuster Agatha. De prachtige houtsmaken, vanille, fruit en tannine zijn prachtig in balans met de warme moutsmaken.


Ook een High-beer bestellen? Dat kan via deze link









47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page