top of page

🥳 5 jaar Jakkes! Een terug- & vooruitblik...

Wat een heerlijke tijd is dit toch, ik loop met Charlie een lange ronde en zeg tegen Relle & Vuur: Wat een fantastisch weer he... sneeuw, helder, een waterig zonnetje. "Weet je waar het perfect weer voor is?.... Carnaval". Gek dat zo'n volksfeestje zoveel emoties kan losmaken... Normaal ben ik niet zo van de Nostalgia, maar ik betrap mezelf erop dat mijn gedachten dwalen naar 5 jaar JaxX, maar ook 5 jaar Jakkes, wat hebben we toch leuke en gekke dingen meegemaakt. Ik lach me een breuk om jullie.. Een greep:


JAOR 1

Ut eerste jaor. We hadden geen idee... Ook al werkten we al decennia achter de bar met carnaval, dit jaar moesten we zélf inkopen doen... Waar start je? Hoe schat je in wat iedereen gaat wegzuipen in 5 dagen tijd? De zenuwen gierden door mijn lijf, ieder jaar heb ik vlinders in mn buik, maar dit jaar leek het alsof er een heuze slang in mijn maag aan het kronkelen was. Vol spanning gingen we de vrijdag in, we telden de minuten af tot de deur open ging.

Wat een carnaval was dat... Wennen aan het feit dat je helemaal zelf verantwoordelijk bent voor alles wat goed én wat fout gaat. Een wereld die altijd verborgen was voor ons was zo mooi, zo spannend en bracht zo veel voldoening. Sjaon en Nel die voor de leut waren langsgekomen maakten al plannen voor volgend jaar, de medaille zou volgend jaar vervangen worden door een pin. Een heus zwembad werd opgezet in camping JaxX en much more... Die eerste carnaval bracht zoveel op dat we meteen erna gingen zitten: wat ging er mis, wat kan beter, kortom: waar gaan we in investeren?


JAOR 2

Omdat Bobbie de pin voor ons ontwierp leek het ons supertof om hem te vragen ook onze ramen te doen, anders dan de anderen. Dat waren we natuurlijk het hele jaar door al maar kwam vooral tot uiting tijdens carnaval. We wilden ieder jaar groter, gekker, gaver. En dat hebben we gedaan. We begonnen met plexiglas voor de glazen en de drank (das toch wat fijner), er moest eea aangepast worden aan het riool en we merkten dat de koelwaterbak toch wel erg warm werd dus er moest een grotere komen, op zaterdag tijdens de hectiek hadden we alleen maar schuim uit de 12(!!!) tappunten gezien. Oké, klaar voor jaar 2:Naast de pin weren de letters geboren. De balk met lichtgevende letters die vanaf nu ieder jaar terug zou komen. Voor de lol maakten we giga-molenwieken voor op de pui, wisten wij veel dat we vanaf dat jaar ieder jaar iets met de pui zouden doen 😂, het werd wat het moest worden: groter, gekker, gaver. Maar ook wilden we onszelf ieder jaar overtreffen... en met die gedachte gingen we jaar 3 in:


JAOR 3

Het jakkes-kot ontstond en dankzij Steve het "Speule vor spek!", samen met Joost namen we onze eerste Jakkes-hit op. De caravan van Sjaon & Nel kreeg een buurman


Het logo van het stadhuis prijkte op de gevel, vorig jaar was er een bankstel plots verschenen op het terras, ook dit werd een ding. Vanaf dit moment stond er ieder jaar een afgedankt bankstel voor de deur. Hilarisch! Herinneringen gemaakt, tradities ontstonden, Jakkes werd langzaam een begrip. En bovendien: wij gaan nergens heen en menig Tullepetaon heeft dat nu door. We're here to stay.


JAOR 4

"Ak jou nie aaaaargh" 2019 zou de geschiedenis in gaan als het beste carnavalsjaar van Jakkes, en dit kwam goed uit want we wilden eind dit jaar het pand gaan kopen en een hoop investeren in isolatie! Deze carnaval was zo druk dat ik blijkbaar nauwelijks tijd heb gehad om fotos te maken, zo veel hebben we gewerkt 😂 We begonnen al geweldig met het feit dat we het Zeulbandspektaokel wonnen dit jaar, wat een feestjaar!


JAOR 5

Buiten het feit dat ik van dit jaar de helft maar heb meegekregen hebben jullie me zelfs boven op mijn bed in een deuk laten liggen, ik miste het zo.. maar wist ook dat ik over een paar maanden ons tweede wondertje vast zou houden, dat ik zo ziek zou zijn deze zwangerschap had ik niet kunnen voorzien, gelukkig telt het cliché: het was het allemaal waard! Op mn bedje in de woonkamer met mn kotsemmer ernaast lag ik urenlang bonnen te tellen, hoewel we meer bonnen dan ooit hadden ingekocht kon ik jullie nauwelijks bijhouden. Jack kwam telkens boven met een nieuwe lading en ging telkens met een volle bak gestiekte bonnen terug naar beneden. Mijn telefoon had ik gesynchroniseerd met de tv, zodat ik op de camera toch kon meegenieten. Ik geloof dat ik mij 2 keer een uurtje beneden heb gewaagd, ik wilde zo graag!! Ach... volgend jaar haal ik het dubbel en dwars in dacht ik... Little did I know......


Klunen, tandwielen tegen het plafond, plastic kegels verven, een eigen zeulband, ook dit jaar werden de meest fantastische initiatieven geboren. Dit jaar moeten we het feestje missen, maar gelukkig hebben we zoveel prachtige herinneringen om aan vast te houden en het vuur warm te houden tot volgend jaar.. Wij tellen de dagen in ieder geval nu al af!


JAOR 6

Toch laten we carnaval dit jaar niet zomaar voorbij gaan. Zojuist hebben we de foto-deelactie gelanceerd op Facebook, wat jullie nog niet weten is dat hier iets heel tofs tegenover staat. Dus deel vooral al die leuke fotos en verspreid de leut!!! Laten we Facebook kleuren met POSITIVITEIT!!

Heel veel liefs ♥️166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page