top of page

Deze 5 dingen wist je nog niet over JaxX!

Jullie kennen ons al heel lang, sommigen zelfs al 25 jaar. Maar deze dingen wist je nog níet!


JaxX had bijna Jezzebel geheten in plaats van JaxX!

Yonne wilde eerst meer een club oprichten dan een bruin cafe (iets met het leeftijdsverschil 🤪), wij wijten het nu maar aan het feit dat Yonne 25 was toen JaxX startte, nu, 6 jaar later, is ze blij dat we geen tequillabar hebben maar een gezellig bruin cafe met her en der een uitspatting in de weekeinden 😉

Yonne had zelfs al een logo ontworpen, dat zag er ongeveer zo uit:

Zijn we allemaal ff blij dat Jack hier z'n stempel op gedrukt heeft? Wij zelf wel!

Overigens was de doorslaggevende reden dat het deze naam níet werd het feit dat Yonne zwanger was en dit kindje een meisje bleek te zijn. Was het een jongetje geweest dan had dat jongetje JaxX geheten en de zaak Jezzebel, óf... jawel: Rellebel!

Many thanks ook to Relle dus :D

De andere jongensnaam voor Relle was trouwens Kick. Deze naam werd bewaard voor een eventuele tweede, nou, jullie weten allemaal hoe dat afgelopen is! 😁


JaxX was bijna gestopt met bestaan na nog geen 3 jaar!

Hoe veel bier jullie ook dronken, het grote pand had een fikse huurprijs. Na 2 jaar opstarten en een hoop grijze haren werd langzaam duidelijk dat we op deze manier prima quitte konden draaien maar niet genoeg opzij konden zetten voor onze toekomstplannen (hierover later meer). We hadden maar 1 optie: het pand kopen. Gelukkig was de pandeigenaar welwillend, dat was stap 1! De eerste persoon die we benaderden lachte ons letterlijk uit en zei dat 'ie zn schoenzool zou opeten als ons dat zou lukken. Maar eenmaal een plan in

Yonne's hoofd? Dan kun je er rustig vanuit gaan dat het gebeurt!

Het voorlopige koopcontract gold een jaar. Juist toen het er naar uit begon te zien dat we het toch niet zouden redden kwam het verlossende telefoontje, we waren op dat moment bij de Mont Ventoux en Yonne had deze de dag ervoor beklommen in actie voor Colsensation. Het was de ABN, ze deden het tóch. Waarom? Omdat we realistische begrotingscijfers lieten zien en geen rooskleurige, we werden het eerste horecabedrijf in jaren wat er doorheen kwam met deze schamele jaarcijfers (nog maar 3 boekjaren gedraaid). Dit telefoontje was op 29 september, 1 oktober zou het koopcontract verlopen!

We maakten een afspraak en gasten naar Roosendaal. Een paar uur later waren we trots eigenaar van ons prachtige pand! En toen? Toen kwam corona ;)


Oja, sterker nog.... JaxX had bijna NIET bestaan. Jack wilde namelijk niet meer. Nadat hij alles maar dan ook alles gegeven had in zijn jaren bij de Heksenketel en telkens van een koude kermis thuiskwam had hij met heel veel pijn in zn hart afscheid genomen en vrede met zijn nieuwe leven en z'n nieuwe job. Toen Yonne vernam dat de Heksenketel ging stoppen vroeg ze aan Jack: "wil je dat we er voor gaan?". "Mij maakt het niet uit" was Jack z'n reactie. Omdat Yonne vond dat Jack het na al die jaren verdiende om zn eigen toko te hebben trok ze de stoute schoenen aan en ging ze met begrotingscijfers in een roze mapje en hoogzwanger naar de bank. Een goed gesprek en nog een gesprek met de pandeigenaar verder en dit idiote idee werd ineens een serieuze optie!

Inmiddels na 2 jaar coronacrisis vragen we ons wel af hoe blij Jack er nu mee is dat z'n vrouw z'n droom waar heeft gemaakt 😂😉


Er mist 1 Jakkes-pin!

We verzamelen ze allemaal verwoed. Maar huh.. die uit 2016 mist? Dat klopt! We wilden de traditie van de Heksenketel voortzetten met medailles dus het eerste jaar brachten we de eerste JaxX medaille uit. Dit viel echter enorm tegen en toen bedachten we de pins! Het l*lverhaal eromheen voor de echte spaarders 👉🏼 de pins kun je allemaal verzamelen op de medaille ☺️🤗


JaxX zou eigenlijk maar 10 jaar bestaan

Oké allemaal leuk die droom van Jack. Maar die van Yonne? Die is anders! Yonne roept al sinds ze 12 was dat ze wilt emigreren, sterker nog dit was een flink punt van discussie voor Yonne en Jack besloten dat ze voor een kindje zouden gaan. De kanttekening? Jack moest aan boord zijn voor de emigratieplannen. En dat ging hij!

Yonne's droom? Een groot stuk land op Mallorca, een soort Eliza was here sfeertje met daarop 10 Tiny houses gebouwd, allemaal met een andere doelgroep. Een huisje voor oudere mensen (gelijkvloers), een huisje voor newly weds etc. etc. Ieder huisje krijgt een eigen kleine 'zwemkuil' die deels binnen deels buiten ligt van 4 m2 en wordt geschilderd in een eigen kleur. La casa Azul, la casa amarilla etc. etc. You get the picture. Zelfs de naam van het huisjespark is al bekend! Wat dat is? Dat houden we nog even geheim. Het enige wat we verklappen is dat Relle hem bedacht heeft!

Het kopen van het pand is Roosendaal had dan ook een tweede bijbedoeling, dit houden ze in beheer, de onderhuur inkomsten moeten ervoor zorgen dat het ondernemen in Spanje een leuke extra is maar dat de basis binnenkomt. Waarom Spanje, waarom Mallorca? Dat heeft een paar redenen.


De eerste en belangrijkste: Yonne kampt met artrose sinds haar 15e en een vroege overgang sinds haar 28e (vandaar dat dat tweede kindje zo lang op zich liet wachten, das een '5 procent kans reageerbuisbaby'tje'), wat snel opviel tijdens vakanties is dat zij in het buitenland beduidend minder pijn heeft en minder fentanyl en oxycodon nodig heeft. Dat betekent automatisch een fijner leven en een hogere levensverwachting!


De tweede reden: Spanje zit in Yonne's bloed en heeft altijd als thuis gevoeld.Waarom dan Mallorca: Yonne is niet zo van de betutteling, ze zegt altijd: was ik maar 50 jaar eerder geboren, toen was het een stuk leuker. Het idee van een landgoed in de middle of nowhere is dan ook het ontvluchten van de betutteling voor zolang dat kan (vooral voor de kids), dat je de zonsopkomst in je blote kont kunt gaan kijken en het niet uitmaakt hoe hard je schreeuwt, dat niemand je kan horen! Heerlijk!!! En dan met uitzicht op Gerrit vanaf een klif (zoals haar vader de zee altijd noemde)


Waarom dan toch huisjes verhuren?

Hoe mooi is het om mensen de wereld te kunnen laten zien zoals jij hem ziet? Yonne wordt blij van andere mensen blij maken, bij JaxX maar ook in General, het idee is dus mensen een onvergetelijke ervaring bieden met alle vrijheid en privacy.

En Jack? Die mag de vliegjes uit het zwembad scheppen en naar jonge vrouwen in bikini kijken, die mag van Yonne geen dag meer werken straks!!


Dus over 4 jaar zijn jullie weg?!🤯

No worries, de eerste lockdown gooide al 2 jaar extra aan roet in de plannen en inmiddels hebben we er vrede mee dat we misschien pas over 10 jaar weg zijn, maarrrrrrr de bedoeling is dat JaxX voor altijd een woonkamer voor haar gasten blijft. Dus altijd al je eigen toko willen hebben? Stick around!

487 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page