top of page

Konijn in de pot gevonden?

Wat een heerlijk en bijzonder weekend! De eerste twee dagen stonden in teken van de gerechten voor de highs, maar de zondag was gewoon voor het eerst een familiedag! Alle nadelen hebben zo z'n voordelen.


Jullie zijn van ons gewend dat we uitpakken tijdens feestdagen. Ook al zijn we nu dicht, we trachten dat nog steeds te doen, zij het op afstand. Voor de kids zat er als verrassing iets extras in de high-pakketten, zij mochten hun eigen eitjes verven met kleurtabletten en vervolgens versieren en verstoppen voor de grote mensen (ook Relle heeft eitjes verstopt voor opa en oma, hilariteit alom). Jack heeft weer de mooiste bieren geselecteerd, ik ging op jacht naar bijzondere wijnen en zo ontstond een bijpassend, mooi paasmenu:


FRISSE KIPCOCKTAIL

Een garnalencocktail lusten we bijna allemaal, logisch ook, je kunt er eindeloos mee variëren, het is heerlijk zoet en we denken kerngezond bezig te zijn: fruit, groente, vis, check! 3 van de schijf van 5 afgetikt! Maar waarom variëren we niet wat verder, vervangen we de garnalen niet door wat anders, een frisse kleine salade is in een wip gemaakt én je hebt inderdaad je blaadje sla alvast maar binnen!

We kozen voor een frisse salade van witlof, bieslook, appeltjes, mandarijntjes op siroop en in witte wijn gewelde rozijnen. We pocheerden de kipfilet in bouillon en sneden het in repen. Als saus gebruikten we de siroop van de mandarijnen, de witte wijn waar de rozijntjes in geweld hadden, wat crème fraiche en flink wat honing. Gelukkig had ik te veel gemaakt 😁, op eerste paasdag hadden wij deze vrolijke verrassing ook nog op tafel staan.


COQUILLES MET ASPERGES, GARNALEN EN SAFFRAANSAUS

Dit gerecht was mijn favo! Asperges horen er bij in deze tijd dus natuurlijk stonden die op het menu. Ik heb niet gekozen voor de klassieke variant maar voor een bijzondere saus van saffraan, room en wijn. De asperges werden vergezeld door coquilles en afgetopt met Hollandse garnaaltjes en peterselie.


KONIJN MET KRUIDKOEK EN APPELSTROOP

Mijn 30-uur project! Ik startte met het marineren van het konijn in rode wijnazijn, kruidnagel, laurier en ui. Na 24 uur heb ik het vlees kort aangebraad en in een braadpan met de marinade, kruidkoek en appelstroop in 2,5 gegaard. Het vlees daarna uit de pan halen was nog best een uitdaging, het was zo gaar dat het van het bot af viel. Maar het was de moeite waard!

HUISGEMAAKTE CREME BRULEE

Yes! weer wat geleerd! Van alle toetjes die ik ooit heb gemaakt stond crème brulee nog op mijn lijstje. Heel simpel, maar toch nog nooit zelf gedaan. Regelmatig ben ik teleurgesteld wanneer ik een crème brulee bestelde in een restaurant, tot het punt waarop ik het gewoon maar niet meer bestelde, ik vond dus ook dat het perfect moest zijn. Na 4 pogingen had ik eindelijk de goede verhoudingen, het resultaat was een mooie crème brulee, waarvan ik -oeps- veel te veel had gemaakt.😈


Ook heerlijk genieten aanstaand weekend?.. 👇🏼


Bestellen voor aanstaand weekend kan as usual tot en met woensdagavond!


PROEF | ONTDEK | GENIET

thnx Rachel voor de fantastische fotos!


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page