top of page

NL weer helemaal op slot 🔒 Een kijkje in mijn hoofd deel 3 en een 🎄 Kerstberichtje voor iedereen ♥️

NL joelt... wait whut?

Ook al wisten we dat hij kwam, de woorden doen zeer. Ik laat mn hoofd hangen terwijl ik luister naar de woorden van Rutte en het gejoel daar buiten. "Hoe lang gaat dit nog duren?" denk ik.. "Hadden we maar een datum.. maakt niet uit wanneer". Maar het lijkt erop dat het begin van 2021 even troosteloos gaat zijn als de keukentafels deze kerst. Zo'n beetje een jaar geleden bereikte ons het bericht dat er wat gaande was in China.. Ach.. ver van ons bed show, schouders ophalen, muziek aan en we vlammen het weekend weer in. Wat lijkt het lang geleden en wat is dit jaar tegelijkertijd voorbij gevlogen. Dat moment van sikkeneur duurt gelukkig nooit lang hier in huis. "YES Relle, 5 weken vakantie!" Hoor ik mezelf zeggen. Wauw das dan nog een enig lichtpuntje in deze ellende, de meiden 5 weken thuis. Tegelijkertijd benauwd het me, anders dan in het voorjaar zijn we nu drukker dan ooit, wie had gedacht dat die High's zó goed zouden gaan lopen?! Ach.. Vuur in een draagzak, Relle een schort om en gaan met die banaan!


Ti's geen voorjaar nu..

Hoe anders is het voor heel veel mensen.. Wat gaat iedereen weer of eigenlijk nog steeds op de proef gesteld worden. Ouders die thuis moeten werken maar ook fulltime juf of meester moeten zijn.. Behandelingen die weer uitgesteld moeten worden, artsen in een burn-out, volle IC's. Men is corona-moe maar tegelijkertijd doodsbang wanneer dat telefoontje komt: "U bent positief getest". In het voorjaar was het nog anders.. floten de vogeltjes, rook de lucht buiten naar meer en fluisterde de zon ons toe dat alles weer goed zou komen. Nu moeten we keuzes maken met kerst, zijn de dagen kort, volgt de ene buikgriep op de andere verkoudheid en hebben we nog steeds geen perspectief. Je moet er simpelweg niet te lang bij stil staan want dit vergt wel zo veel rekbaarheid van ieder mens om niet bij de pakken neer te gaan zitten, positief te blijven... En dus recht ik mijn schouders...


Kerstberichtje aan jullie

Eerder deze week plaatste ik een -voor mijn doen erg persoonlijk- berichtje in de JaxX-groep op fb, even een hart onder de riem en wat fijne woorden om onze geweldige gasten toch een goed uiteinde te wensen. Hier houd ik het wat korter maar niet minder gemeend, niet belerend bedoeld maar met heel veel liefde geschreven:


Probeer elkaar binnen de grenzen op te zoeken.. dat hoeft niet fysiek. Sta stil bij elkaars situatie en probeer jezelf zo empatisch mogelijk op te stellen jegens elkaar. We hebben elkaar nodig, ironisch, aangezien we elkaar moeten mijden. Verval niet in eenzaamheid, pak die telefoon op en bel iemand.. Versier jezelf met kerstlichtjes.. probeer het voor jezelf zo draaglijk mogelijk te maken, bedenk wat allemaal wél kan zoals meer tijd met het gezin, eindelijk tijd voor die puzzel die onder het stof ligt... Stay safe allemaal en pas goed op elkaar en elkaars gezondheid. Soms lijkt het niet zo en vergeten we het even maar er komt echt een moment waarop we weer met onze ogen dicht op een podium staan te dansen, zakken vol, handen in de lucht, op keiharde muziek.. zonder te hebben gereserveerd! Bedenk dat 2021 anders gaat eindigen dan het gaat beginnen, het zwakke lichtje aan het einde van de tunnel is in zicht!


Verdeeldheid in onze samenleving.. ieders mening mág!

Enerzijds ontstaan de mooiste initiatieven: het inzamelen van verjaardagskaarten voor iemand, die er vervolgens emotioneel door overspoeld wordt. Anderzijds schrik ik van de hardheid, de verdeeldheid in onze samenleving, ik kan me niet herinneren dat dit ooit eerder zo pijnlijk zichtbaar was, waar gaat dat heen? Wat betekent dit voor de toekomst van mijn kinderen, van die van onze gasten, van die van jou? Wel of niet vaccineren, wel of niet het ermee eens, coronamoe.. Wat een levensvragen worden ons gesteld dit jaar. Volgens mij is er niet echt een antwoord fout, over het algemeen kan gesteld worden dat het belangrijk is dat we onszelf inleven in elkaar en in ieder geval respecteren wat een ander denkt en vindt, we moeten het uiteindelijk toch met elkaar samen doen en tegen elkaar ingaan kost alleen maar onnodige energie. Ik stop die energie liever in het verblijden van mijn gasten, in quality-time met Jack voor het eerst in 14 jaar, in extra kroeltijd met de kindjes, in mogelijkheden, investeringen in de toekomst...


En dus pakken we door..


De high's van afgelopen weekend | Blijf jezelf vooral verwennen, juist nu!

Een korte terugblik op de high's van afgelopen weekend... Aanbellen bij het verkeerde adres en van Nispen tot Oudenbosch, dankzij onze toppertjes hebben we weer fotos van de gerechtjen en bieren van afgelopen weekend! Thnx want wij blijven het zelf structureel vergeten!Veel zware bieren in donkere dagen, heerlijk genieten van winterbieren!


Gerechtje 1

Zoals jullie inmiddels weten is ieders "drankmenu" anders, bij deze gasten startten we met de La Trappe Bock, hierbij serveerden we biscuitjes met een roomkaas gemaakt met rauwe ham in de oven krokant gebakken.


Gerechtje 2

Het tweede bier bij dit menu was de Trappist Rochefort. Heerlijk te combineren met gekruide aardappeltjes uit de oven, vergezeld met een pittige zelfgemaakte mayonaise.


Gerechtje 3

Bij de Triple d'Anvers een overheerlijke verse zalmfilet, gedrenkt in een zelfgemaakte roomsaus.


Gerechtje 4

Als afsluiter de overheerlijke Bush des Charmes vergezeld door een plak cake met een dip van walnoten (zelf geraapt!!)


Ook een avond in de watten gelegd worden?

Dat kan! Tot en met woensdagavond kan er weer besteld worden voor aanstaand weekend, we zitten al aardig vol maar er kan nog wat bij! Bestellen doe je eenvoudig via deze link!


Op naar de laatste weken van 2020

Lieve gasten.. Alles is al wel gezegd.. Behalve dit: meer dan ooit mis ik jullie enorm, mis ik mijn kroeg en haar sfeer, die wordt immers gemaakt door jullie en voelt nu als een leeg omhulsel. Alle goeds en heel veel liefs voor de komende tijd. Ik blijf jullie wekelijks lastig vallen met de gerechtjes en zo af en toe gooi ik er wat ander gewauwel doorheen :D


92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page