top of page

De | High-Beers | High-Whisky | High-Gins | van vorige week

Wat een fantastische fotos komen er ieder weekend voorbij op de socials! In de categorie: we proberen het wiel niet opnieuw uit te vinden laten we sommige gerechten terugkomen, perfectioneren we andere en plakken we er nieuwe bij. Het resultaat: wederom een verrassend en divers menu met een speciale selectie bieren, gins en whisky's!

GERECHTJE 1

We startten met een frisse wrap, niet met zalm maar met kipfilet dit keer, op een bedje van rucola met een heerlijk frisse dressing en smeuïge roomkaas.


GERECHTJE 2

De "11-11-peer" blijft toch wel zwaar favoriet! Zeker naast de Triple Karmeliet is dit een hele mooie combinatie. De peer gaat even de oven in zodat de blauwe kaas er overheen smelt. De pijnboompitjes en honing maken het gerecht af, genieten maar!


GERECHTJE 3

Een goede stoof heeft veel tijd nodig, wat ik het leukste vindt aan dit gerecht is dat je eindeloos kunt variëren!

Dit keer een boeket van gebakken appeltjes, gefruitte sjalot, sinaasappel en knoflook. Nadat ik het vlees aan 2 zijden lekker bruingebakken heb verwijder ik het boeket en leg ik het in de braadpan, waar ik het klaarmaak om maarliefst 7 uur te sudderen. Ik start met een mix van bouillon, balsamico-azijn en rode wijn, voeg rozemarijn toe, kruidnagel, laurier en verse sinaasappelen in partjes. ps. als je azijn toevoegt, doe dat dan langzaam of in de mix met de wijn of bouillon, het vlees reageert anders te heftig op het zuur. Ik vul de pan aan met water en zet hem op een warmhoudplaatje. Om het uur check ik even en voor ik het weet is het hele huis gevuld met een heerlijke geur. Een tip die ik las en best handig vond voor een "nachtstoof": het vlees 's avonds met pan en al in de oven zetten op 80 graden en 12 uur lang laten sudderen, helaas had ik dit keer niet zoveel tijd dus op de klassieke manier dan maar! Ik maakte een puree van zoete aardappel en rode biet en maakte het gerecht af met rozemarijn en vers gebakken appeltjes. Tip: zout het vlees pas nadat je het uit de pan hebt gehaald, tijdens het stoven gebeurd er namelijk zoveel dat het anders misschien te zout uitslaat! De uitdaging zat hem in het verwarmen van het vlees door de gast, ik was erg bang dat het te droog zou worden en koos daarom voor het toevoegen van wat vet uit de pan. Note to self: de volgende keer moet ik wat verse bakboter over het gerecht doen, dat houdt het vlees sappiger tijdens het verwarmen.


GERECHTJE 4

De huisgemaakte chocoladetaart is al jaren favoriet. Voor het eerst echter heb ik hem iets aangepast. Jack en Relle vonden hem beiden op deze manier nog lekkerder dan de originele versie!

Het verschil: normaal gebruik ik enkel pure chocolade in de taart en in de ganache, dit keer heb ik bij beide gekozen voor 1/3 witte chocolade. Wauw! Nooit meer anders.


Ook een High bestellen voor aanstaand weekend? Dat kan nog tot en met morgenavond via deze link!


PROEF | ONTDEK | GENIETEN

101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page