top of page

DE HIGH-BEERS & GINS VAN AFGELOPEN WEEKEND

Het eerste weekend high-bezorging zit erop! Jullie hebben ons flink laten zweten maar wat was het de moeite waard en nog leuker: de bestellingen voor aanstaand weekend blijven maar binnen stromen. Aankomend weekend dus weer nieuwe bieren en nieuwe gerechten. Een terugblik op afgelopen weekend:


HET MENU


Het menu was voor ieder net even een beetje anders! De gerechten waren voor iedereen gelijk, lastig combineren maar het is gelukt! Hier een voorbeeld van een High-Beer & High-Gin-arrangement:

KASTANJES RAPEN


We beginnen bij het begin. Mamma werd ingeschakeld want het waren toch wel erg veel boekingen! Sommigen van jullie weten al dat mamma sinds 5 jaar een Dagbesteding genaamd Den Onvermoeiden runt in Gilze. Samen met de cliënten verzorgen zij regelmatig onze hapjes en gerechten. Het levert ze enorm veel plezier op! Voor de Highs van dit weekend wilden we herfstgerechten, dat betekent: het bos in!
Na het rapen is het koken en pellen geblazen. Ik kreeg associaties met de garnalenpelsters van die reclame weet je wel 🤣. De kastanjes werden verwerkt tot een deeg, met basterdsuiker, 80.000 eieren, vanille-extract, vanillesuiker, bakpoeder en meel, slagroom en eiwitten ontstond een luchtige, overheerlijke kastanjecake, niet te zoet en niet te vol. We maakten het nagerecht af met heerlijke monchouroom. Voor de andere gerechten: lees vooral verder!

Voor meer info over mamma's dagbesteding, kijk op -> https://www.dagbesteding-denonvermoeiden.nl of op mamma's Facebookpagina -> https://www.facebook.com/Dagbesteding-Den-onvermoeiden-529114617242491


DE BOX


Onze bezorgdoosjes zijn gesponsord door Ribz, als klap op de vuurpijl zat er ook nog een kortingsbon in het pakket! Verrassing!!!


KLAARMAKENWAAGHALZEN!


Er was 1 stel dat de uitdaging aanging om alles van 'scratch' te maken! Zij ontvingen alle ingrediënten voor de gerechten vers en geportioneerd met de uitgewerkte gerechten erbij. Voor de echte chefs! Het resultaat was verbluffend:
Superleuk hieraan is dat iedereen een eigen stijl heeft van opdienen, prachtig om te zien!


DE OVERIGE GERECHTEN


We begonnen met een paar sneetjes notenbrood met een brietje en -wederom zelfgemaakt door Den Onvermoeiden- een appelchutney. De walnootolie uit de kast en de gepelde walnoten maakten het geheel af!


DE BEROEMDE BOSPADDENSTOELENSOEP


Twijfel... want menig gast van JaxX kent ondertussen mijn bospaddenstoelensoep. Ondanks het feit dat hij altijd erg goed en verwonderd ontvangen is, kreeg ik de laatste keer als feedback dat soep met bier, vloeibaar en vloeibaar, misschien toch niet zo'n beste combinatie is. Na wat twijfelen koos ik ervoor om hem toch in te zetten gezien het herfstthema. Shiitake, Portobello's, Beukenzwammen en Kastanjechampignons werden kort gebakken. Ondertussen fruitte ik de ui en het knoflook en bluste dit af met onze beroemde droge witte wijn van Hoya de Cadenas. Ik voegde 10 blokjes bouillon van eekhoorntjesbrood toe, peper en zout en natuurlijk het nodige water. Toen dit geheel kookte voegde ik de champignons toe. Na een kwartiertje koken op zacht vuur kon het pureren beginnen (auw, verbrand!) De soep maak je af met een scheutje room, wat truffelolie en een takje tijm.


ZOETE AARDAPPELPUREE MET MAMMA'S STOOF

Een stoofrecept dat de hele familie doorgaat, da's de van Gastelstoof! Een heerlijk herfstgerecht wat perfect afgemaakt wordt met zoete aardappelpuree, wat een smaaksensatie!!


START HIGH-WHISKY EN HIGH-WINE


Omdat de vraag zo groot is, starten we vanaf week 44 ook met High-wine en High-whisky arrangementen, na deze blog ga ik ze toevoegen aan de site. Wat is dit anders, maar wat is dit leuk. Jullie waardering en dankbaarheid zijn en blijven onze drijfveer. Ik heb zoveel fantastische berichten gekregen dat jullie, and I quote: "geproefd, ontdekt & GENOTEN" hebben. Heel hartverwarmend. Zeker in deze tijden! We vinden het fantastisch dat we toch nog een stukje JaxX kunnen overbrengen, zelfs met dichte deuren.


Voor wie wilt boeken voor week 44 zie onderstaande link, misschien staan we dan aanstaand weekend bij jou op de stoep met een box vol lekkers!Foto's met dank aan

John Broos, Djenna & Bernard, Wout & Kim


215 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page