top of page

Show must go on

Bijgewerkt op: 2 sep. 2021

Vaarwel "Opa Harley", lieve pappa

Jullie kennen ons als transparante, eerlijke mensen. Dus ik ga nu niet bloggen alsof er niets aan de hand is. De meesten van jullie hebben inmiddels wel vernomen dat mijn vader 18-8-2021 is overleden. Hoewel ik niet het hele verhaal in onze zakelijke blog ga typen (zie mijn Facebook profiel voor wat meer informatie) vind ik het wel belangrijk dit niet onder stoelen of banken te schuiven voor onze gasten, die ook altijd zo eerlijk tegen ons zijn en ons ook vertrouwen met lief en leed. Dit is dan ook een wat persoonlijkere blog dan jullie van me gewend zijn.


Het zijn hectische weken en we zijn niet op ons paasbest. Aanstaande vrijdag is de uitvaart en van daaruit start de verwerking en hoop ik dat het verdriet iedere dag nét een beetje draaglijker wordt. Er is 1 ding dat als paal boven water staat: pappa was enorm trots op wat wij hier doen, op JaxX, op Jack, op mij, op zijn kleinkinderen. Jullie kennen hem wellicht glunderend en dronken hangend aan de bar met carnaval, smekend om "roodkapje" (elk half uur). Kortom: pappa zou willen dat ik doorwerkte want hij genoot ervan om mij bezig te zien. Dus "The show must go on".


So far het verhaal over pappa, het zal even duren voor ik dit verlies een plekje heb gegeven maar ik doe mn best. Dit weekend kan er even geen high-arrangement besteld worden maar voor volgend weekend kunnen jullie je bestelling weer plaatsen!


In deze blog verder:

  • het menu van afgelopen weekend;

  • mamma's nieuwe site en webshop! (die ik gemaakt heb 😉)


Het menu van vorig weekend

Ik neem jullie mee naar afgelopen weekend. Even mn verstand op nul en lekker de keuken in. Ik heb her en der teruggepakt naar bekende gerechten maar ook nieuwe, overheerlijke combinaties gemaakt. Zo heb ik een superlekker saffraansaus gecombineerd met haricots verts die ik normaliter gebruik als saus bij asperges en coquilles. Wat een pracht combinatie bleek dit te zijn! Da's leuk om te lezen maar hier ook wat foto's, zodat jullie de smaak bijna kunnen proeven!


#1 👉🏼 Carpacciobonbons

Deze kennen jullie inmiddels, hoewel ik telkens wel een kleine aanpassing maak blijft dit een heerlijke voorafhap die je naar binnen schuift als een oester. Carpaccio is eigenlijk altijd goed en wat vond ik het een crime om 2 x 9 maanden van deze heerlijkheid af te moeten blijven in de zwangerschap. Laten we het erop houden dat ik het erna ruimschoots heb ingehaald.


Dit keer heb ik een vulling gemaakt van parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten, rucolamelange, balsamico-azijn en pijnboompitten. Meestal gebruik ik truffelmayonaise maar dit keer heb ik voor balsamicodressing gebruikt omdat deze beter combineerde met de gins en bieren die we geserveerd hebben dit weekend.


#2 👉🏼 Huisgemaakte kippendijsate met een satesaus van sambal en ketjap!!


Geen foto van dit gerechtje want hij is al een paar keer voorbij gekomen in de blogs. Echter, supersuf, ik heb een alternatief tweede gerechtje geserveerd zaterdag in verband met een notenallergie, dit waren overheerlijke piripiri spareribs. Zo mals dat het vlees van het bot afviel, man wat was dit lekker! Goed.... de foto houden jullie tegoed!


#3 👉🏼 Haricots verts met saffraansaus en gevulde varkenshaas


Zoals gezegd was dit een fantastische combinatie. De varkenshaas heb ik gevuld met een tomatenpesto en knoflook, dichtgebonden en langzaam laten garen in de oven.


De saffraansaus is te lekker om niet te delen met jullie! Dus hier issie:

Breng een flinke scheut droge witte wijn aan de kook, let op! Je keuze voor het soort wijn is erg belangrijk voor de eindsmaak dus pak geen goedkoop wijntje maar kies voor een lekkere, soepele droge wijn. Gooi hier wat saffraan in en laat het een tijdje inkoken. Zeef de saffraan er uit en voeg een scheut room toe, niet te veel want dan wordt de saus te "melkachtig", ik doe overigens niet aan hoeveelheden maar kook altijd op gevoel en raad ieder ander dat ook aan! Dus geen "ml's" en "el's" in dit recept maar scheutjes 😉. Snij kleine blokjes roomboter en voeg deze 1 voor 1 toe, telkens proeven of je tevreden bent! Als laatste breng je de saus op smaak met peper en zout. Is ie nog te dun? Dan roer je er simpelweg wat maizena doorheen en klaar is kees. Deze saus is prima te bewaren in de koelkast en heerlijk te combineren met vis maar dus ook met groente!


#4 👉🏼 Cheesecake met cranberry jam, honing en walnoten


Geen uitleg nodig, gewoon heerlijk genieten met iedere hap!



Bestellen voor volgend weekend doe je simpel en snel hier 👇🏼

Of kies direct voor de volgende arrangementen:






Mamma's nieuwe webshop!


Waarom een speciaal topic over mamma's webshop? Om 2 redenen: allereerst omdat je regelmatig producten van mamma's dagbesteding voorbij ziet komen bij JaxX, als asbakken maar ook bijvoorbeeld de bordjes die we gebruiken met de highs. Daarnaast ben ik misschien ook wel een beetje trots omdat ik mamma's site ontworpen heb en de webshop vorige week heb geüpdate, dus neem een kijkje! Tis het waard.


Alles over mamma's dagbesteding lees je hier 👉🏼 https://www.dagbesteding-denonvermoeiden.nl


Direct een kijkje nemen in de webshop? Ook dat kan via deze link 👉🏼 https://www.dagbesteding-denonvermoeiden.nl/shop

Deze fantastische handgemaakte producten worden helemaal naar wens gemaakt nadat je een bestelling plaatst. Dus je kunt het zo gek niet verzinnen, vraag het aan mamma en haar toffe team en ze maken het met alle liefde en plezier of het nu woonkussens zijn, kaarsenhouders, houtproducten, leerbewerking, keramiek, noem maar op!


Alvast spieken?

👇🏼


PROEF | ONTDEK | GENIET lieve mensen, 'cause life's too short!

♥️



495 weergaven0 opmerkingen
bottom of page