top of page

Dit waren de Highs van vorige week 👇🏼

De bestellingen voor de Haai-Schrobbeler druppelden de eerste dagen binnen, maar telkens ging het iets sneller: Ping..... Ping..... Toen ik 's avonds keek hadden we bijna 100 pinnetjes verkocht, de helft van de vlaggen en hadden we maarliefst 30 highs al staan, heerlijk om te zien dat Carnaval zo leeft onder de Tullepetaone, tis niet zoals andere jaren maar toch word ik een beetje warm van binnen. Het gevoel van saamhorigheid is er ook dit jaar (en dat was nodig want als je smorgens fb opent soms..... 😳🙄) Maar laten we niet te ver vooruitlopen op de feiten, eerst maar eens terugblikken op vorige week alvorens we gaan knutselen aan het menu van de Haai-Schrobbeler.


GERECHTJE 1

We startten met overheerlijke, klassieke carpacciobonbons. Carpaccio is natuurlijk altijd goed en veel mensen lusten het, echter: het past niet zomaar bij ieder gerecht. Welke dranken hebben we hierbij geserveerd:

BIEREN | WIJNEN | WHISKY*

BIEREN

Trappist Rochefort 6 (7,5%)

Anne Bonny (4,6%)

Urthel Saisonniere (6%)

WIJN

Hoya de Cadenas

Chardonnay Sauvignon Blanc (12%)

WHISKY

Talisker 10


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


GERECHTJE 2

Het tweede gerecht was Italiaans gepaneerde zalmfilet, volgens de gasten 1 van de 2 favo's van deze week en erg makkelijk te bereiden! Omdat jullie er zo fan van waren hierbij de instructies: Meng paneermeel met verse peterselie, peper, zout en gemengde Italiaanse kruiden. Haal verse zalm (verse producten zijn zo belangrijk en het verschil in 1 dag in smaak wordt echt onderschat!) Het liefst haal je dus vis die niet ingevroren is (tenzij dit bij een hoogstaand vriesbedrijf is) én bij de visboer, misschien ben je wat meer kwijt maar het is het absoluut waard! Besmeer de bovenkant van de zalm met losgeklopt eigeel en wrijf daarna de zalm in de paneermeelmix. Dan eventjes in de oven en genieten maar!

BIEREN | WIJNEN | WHISKY

BIEREN

Omer (8%)

De Verboden Vrucht (8,5%)

Triple Karmeliet (8%)

WIJNEN

El Coto Blanco 2019 Rioja

WHISKY

Oban 14---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


GERECHTJE 3

Malse kippendijfilet met pompoen en zoete aardappel, tijm en rozemarijn uit de oven. Je hebt kip en je hebt kip. Persoonlijk ben ik fan van kippendijfilet. Maak ik kip tandoori? Dan niet met gewone kipfilet, nee... daar gaat overheerlijke kippendij in.


BIEREN | WIJNEN | WHISKY

BIEREN

Kompaan Bloedbroeder (9,1%)

De Verboden Vrucht (8,5%)

WIJNEN

Michel Maury Réserve Merlot (13,5%)

WHISKY

Lagavulin 16---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


GERECHTJE 4

De tweede favo van afgelopen week: het Oreo-Baileys-Choco-toetje. Het vereist wat meer werk maar is enorm lekker. Bijzonder aan dit toetje: laat je hem een dag in de koelkast staan, dan is hij zelfs nog lekkerder! Je maakt slagroom aan met suiker, vanille-extract en Baileys. Meng de ene helft met gesmolten donkere chocolade en de andere helft idem met witte chocolade. De Oreo koekjes stamp je fijn. Laagjes maken en genieten maar. ps. Hij had wat beter in laagjes moeten zijn maar ik schoot uit met de Baileys 🤫 Lekker was hij zeker wel!

BIEREN | WIJNEN | WHISKY*

BIEREN

La Corne Tripel (10%)

Gouden Carolus Whisky Infused (11,7%)

WIJNEN

La Campagne Merlot

WHISKY

Laphroaig triple wood
Bestellen? Dat kan nog tot en met woensdagavond voor aanstaand weekend via deze link.


PROEF | ONTDEK | GENIET

46 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page