top of page

Dit waren de High-Beers, Wines en Gins van deze week! Meer over de drankkeuzes en de gerechtjes 👇🏼


Yes! Eindelijk zijn we eens een keer niet vergeten foto's te maken. Daarnaast hebben we ook weer leuke foto's van John & Guillaime die altijd een glimlach op ons gezicht toveren. (zie collage onderaan de blog!) Wat een lovende kritieken weer dit weekend, het houdt ons hoofd omhoog, bedankt!


Gerechtje 1

We zijn gestart met een klassieke zalmwrap op een bedje van rucola, met pijnboompitjes en een frisse honing-mosterddressing.

Dranken*

(lees voor de info over de dranken onderaan deze blog verder)

Gins

Gabriel Boudier’s Saffron (40%)


Bieren

Ter Dolen Blond (6,1%)

Grimbergen Blond (6,7%)

Wijnen

Hoya de Cadenas

Chardonnay Sauvignon Blanc (12%)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Gerechtje 2


Na een paar uur marineren in sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes was deze tonijn klaar om op te maken. De rijst werd voorzien van een flinke scheut rijstazijn, fijn gemaakte gember, wat sojasaus en mais. Daarop kwam een bedje van zeewier, de tonijn maakte het af, mét natuurlijk wat sesamzaadjes.

😁

Dranken

Al dat lekkers moet natuurlijk voorzien worden van heerlijke versnaperingen, dat waren de volgende:

Gins

Roku (43%)

Bieren

Cornet Oaked (8,5%) | Ter Dolen Blond (6,1%)

La Corne Triple (10%) | Omer (8%)

Wijnen

El Coto Blanco 2019 Rioja


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Gerechtje 3

Jack & Relle's favo

Een van mijn specialiteiten -volgens Relle en Jack- is het klaarmaken van een heerlijk, mals en sappig varkenshaasje. Jack & Relle zijn meer van de naturel smaken, gelukkig mag ik tijdens de High helemaal los. Normaal bak ik de varkenshaas in een mix van kruidenboter en knoflook-zeezoutboter, snijd ik hem open en vul ik hem met een beetje groene pesto en bind ik hem dicht. Om hem een extra twist te maken voor de Highs van dit weekend heb ik eerst champignons, een sjalotje en knoflook droog gebakken en dit als vulling gebruikt voor de varkenshaas. Hierna heb ik ze 15 minuutjes laten garen in de oven zodat de smaken meer tijd hadden om erin te trekken, onderin de braadschaal had ik wat bouillon aangemaakt en wat zout toegevoegd, halverwege heb ik de varkenshaas omgedraaid. Na het garen in de oven heb ik ze kort bruin gebakken in de bakpan, het vocht vervolgens bewaard voor:


De saus voor de tagliatelle

Ik vind het altijd wonderlijk om te zien hoe zulke grote bladeren verse spinazie zoooo klein worden in de pan, een heerlijke mix van kleine tomaatjes, knoflook, de baksappen van de varkenshaas, room en nog wat gesneden champignons die ik bewaard had, een bolletje tagliatelle maakte het gerechtje af:



Dranken

De volgende combinaties hebben we gemaakt bij dit gerechtje:

Gins

Bombay Bramble (37,5%)

Bieren

Triple Karmeliet (8%) | Affligem Tripel (9%)

Gouden Carolus Triple (9%) | Kompaan Vrijbuiter (7,1%) | Affligem Triple (9%)

LeFort Triple (8,8%)

Wijnen

Braña Vieja Navarra (12,5%)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Last but not least

Gerechtje 4

Je kunt ons er 's nachts voor wakker maken...

Cheesecake! En zeker als die gepaard gaat met (warme) kersen!


Dranken

Heerlijke afsluiters bij dit gerechtje waren:

Gins

Bottega Bacur (40%)

Bieren

La Corne Triple (10%) | Ter Dolen Winter (9,1%)

Schuppenboer Grand Cru (10%)

Wijnen

Coto Vintage Rioja (13,5%)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


EN HOE ZAG DAT ER DAN BIJ DE GASTEN THUIS UIT

👇🏼


Thanks Guillaime & John!


*ieder menu is afgestemd op de gasten, hierdoor kan zowel de volgorde als de keuze voor gins of bieren wisselen.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


JAXXYCLOPEDIE


GINS

Gabriel Boudier’s Saffron (40%)

Deze gin heeft als basis saffraan. Verder bevat Gabriel Boudier’s Saffron Gin ingrediënten als: jeneverbessen, koriander, limoen, sinaasappelschillen, Angelica zaden, Iris en venkel. Deze geven de gin een aangename florale smaak met een kruidige afdronk

Roku (43%)

Roku Gin is het Japanse woord voor zes; 6 unieke Japanse botanicals (kruiden en specerijen), en nog eens 8 meer traditionele Gin botanicals, zorgen voor de perfecte smaakharmonie.

Bombay Bramble (37,5%)

Voor de ontwikkeling van de Bombay Bramble is de originele Bombay Dry gin samengevoegd met een 100% natuurlijke fruitinfusie. Door het fruit te gebruiken wanneer het op zijn rijpst is en dit samen te voegen met de jeneverbestonen van de klassieke gin, ontstaat een levendige kleur en natuurlijke smaak zonder toegevoegde suikers

Bottega Bacur (40%)

Bottega Bacur Dry Gin zit in een opvallende fles die direct de aandacht trekt, de eerste keer dat ik hem in de winkel zag móest ik hem hebben, alleen al vanwege de fles. De gin is gemaakt met de jeneverbes, citroenschil en salie. Bacûr betekent koper. Bottega Bacur is een geparfumeerde gin met toetsen van citrus, kruiden en specerijen met een uitgesproken Italiaans karakter.


BIEREN

Ter Dolen Blond (6,1%)

Het eerste Limburgs Abdijbier in 1994 gecreëerd op Ter Dolen. Gebrouwen met twee soorten mout en twee edele hopsoorten, hergist op fles. Een volle zachte smaak, een goede dorstlesser. In 2010 door de krant “De Standaard” verkozen tot 3de beste Belgisch Abdijbier.

Grimbergen Blond (6,7%)

Een okerblond abdijbier, licht fruitig, evenwichtig zoet-bitter en met een uitgesproken volronde smaak. Dit goudblonde en heldere bier is de meest toegankelijke Grimbergen variant.

Cornet Oaked (8,5%)

Cornet is een krachtig, blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles. Proef de volmondige warme smaak en unieke vanilletoets, resultaat van snippers eikenhout die toegevoegd worden tijdens het brouwen. Geniet van de lange afdronk met zachte bitterheid.

La Corne Triple (10%)

La Corne Triple is een bier van hoge gisting gemaakt door Brasserie D'Ebly. Het bier is blond van kleur en heeft een mooie schuimkraag. In de neus zijn geuren van hop en honing te onderscheiden. Verder in de smaak zijn fruitige en gekarameliseerde tonen te herkennen. Ook de alcohol is duidelijk te herkennen in het mondgevoel.

Omer (8%)

Omer is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept. Omer dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de zorgvuldig geselecteerde grondstoffen zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en drie aromatische hopsoorten uit Tsjechië, Slovenië en Duitsland.

Triple Karmeliet (8%)

Een bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 8%. Dit bier van Brouwerij Bosteels is ooit verkozen tot beste bier ter wereld

Affligem Tripel (9%)

Affligem Tripel biedt alles wat een goede Tripel moet bieden. Dit licht amberkleurige bier heeft veel fruit, zoals banaan, abrikoos en perzik. De hop zorgt voor een mooie, genuanceerde bitterheid. Het flinke alcoholpercentage en het koolzuur maken dit bier helemaal af.

Gouden Carolus Triple (9%)

Gouden Carolus Tripel is een bier vol bevallige tederheid met een zuivere, keurige smaak. Zo omschrijft de brouwer zijn krachtige tripel gebrouwen volgens eeuwenoude traditie. Deze tripel heeft een volmondige smaak en is desondanks dorstlessend.

Kompaan Vrijbuiter (7,1%)

Kompaan Vrijbuiter is een bijzondere Porter. Behalve de bitterheid van de geroosterde mout heeft dit bier een hoppig karakter.

LeFort Triple (8,8%)

Lefort Tripel is een zoete Tripel van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Zacht, zoet en krachtig!

Ter Dolen Winter (9,1%)

Ter Dolen Winter is de creatie van brouwmeester Hendrick. Hendrick verkoos als winterbier een donker bier met een dieprode schijn te brouwen waarin hij naast 3 soorten mout en 2 soorten hop, honing uit eigen regio en kaneel toevoegde.

Schuppenboer Grand Cru (10%)

Schuppenboer Grand Cru is een Sterk Blond. Een fruitig, volmondig bier met een lichtbittere afdronk. Tijdens het brouwproces zijn er extra hop en mouten toegevoegd.


WIJNEN

Hoya de Cadenas

Chardonnay Sauvignon Blanc (12%)

Onze huiswijn sinds dag 1, en om een reden! Hoya de Cadenas is tegenwoordig lastig te verkrijgen, we hebben hem al op 3 verschillende plekken moeten afnemen en er gaan geruchten dat hij binnenkort helemaal niet meer verkrijgbaar is in Nederland. Hop in de auto naar Spanje dan maar. Neem een slok en je begrijpt waarom wij zo verkocht zijn van deze heerlijke zachte witte wijn.

El Coto Blanco 2019 Rioja

De fermentatie van deze wijn vindt plaats onder lage temperaturen waardoor de frisheid van de druif maximaal tot haar recht komt. U proeft licht fruit en citrus, de wijn voelt erg fris aan in de mond.

Braña Vieja Navarra (12,5%)

Frisse aroma's van citrus in de neus en in de smaak zijn citroen en grapefruit te herkennen. Lekker bij frisse salades, vissoorten en tapas, wij vonden hem echter qua smaakpallet ook perfect passen bij ons gerecht!

Coto Vintage Rioja (13,5%)

De Coto Mayor Rioja Crianza is kersenrood van kleur met de geurige aroma’s van bessen en kersen. Het rode fruit wordt op subtiele wijze aangevuld met houttonen. De crianza heeft een jaar op barriques van Amerikaans eikenhout gerijpt. Die houtlagering geeft de wijn body en een ronde, zachte afdronk.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bestellen? -> Dat kan!

Ga naar www.bruincafejaxx.com/reserveer-online en laat je deze week verrassen!

PROEF | ONTDEK | GENIET

♥️


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page